Indiamisjon

Indiamisjon – Visjon

Å løse dem som med urett er bundet, og å hjelpe de fattige til deres rett. Gjennom å gi dem evangeliet:

  1. Menighetsbygging og lederopplæring
  2. Skolegang og utdanning for de fattige

Organisasjon

Vårt arbeid startet 2002, og organisasjonen Network Ministry of India (Himalayas) ble grunnlagt i 2006. Godkjenningen tilsier at vi skal drive humanitært arbeid ved siden av evangeliseringen. 

Historikk

 Den indiske organisasjonen ble godkjent i 2006, men arbeidet hadde startet flere år tidligere.

I 2002 begynte en ung pastor ved navn Suren å støtte to evangelister fra egne midler. Suren hadde en brann i hjertet for sitt folk, nepaleserne, men også for adibassene (inkludert santaler) som vi arbeider blant i dag. 

I 2012 – har samarbeidet vokst til 45 menigheter rundt Siliguri millionby i West Bengal, Nepal og Bhutan. Zoé Kirken har vært involvert fra starten. Zoé Gjenbruk ble etter hvert den største økonomiske bidragsyteren. Den første kirken ble bygget i Nepal i 2003, en liten bambuskirke i Beldangi flyktningeleir.

 

Menighetsbygging

Vi satser for det meste på innfødte arbeidere, og har nå 135 pastorer, evangelister og lærere i tjeneste. Vi har bygd 12 kirker i organisasjonen, og vært involvert i noen flere. Stadig nye blir døpt og lagt til menighetene. Høsten er kommet til Himalaya!

Skoler

Skoler for fattige barn ble tidlig lagt oss på hjertet, – å hjelpe de fattige til deres rett. Vi overtok ansvaret for flere private skoler som trengte vår hjelp, og vi har bygget flere nye på steder hvor det ikke fantes skole.

I dag driver vi 8 skoler i NMI, og vi støtter 3 andre, med til sammen over 1000 barn. Mange er de barna som har møtt en kjærlig Gud gjennom skolene, og har gitt det videre.

Skole er et av de beste våpen for å fordrive fattigdom. Vi har også 5 ”landsbyskoler” hvor barn og noen voksne får lese- og skriveopplæring gratis. En stor stab med vel kvalifiserte lærere er overgitt til å gi de fattige barna den beste undervisning og omsorg.

 

Faith in God

Vi har også kontakt med Lars Løver fra Zoé og hans indiske kone, Priscilla. De arbeider i samme område i India med evangelisering, menighetsbygging, barnehjem og skole gjennom sin organisasjon Faith in God.

Paris

Hva ønsker du å gjøre?

Dra på team

Hvert år sender vi ut team fra menigheten til våre misjonsfelt. Her er det plass for predikanter, helsearbeidere og alle andre som vil gjøre en innsats for misjon.

Gi en gave

Konto: 3000.18.14954

Zoé Gjenbruk

En stor del av hele vårt misjonsarbeid finansieres gjennom vår bruktbutikk på Sellebakk. Her blir din arbeidsinnsats forvandlet til mat og liv i India. Ta kontakt med Bodil Bjørk hvis du vil hjelpe til i butikken.


 

Områder

Siliguri

West Bengal
Siliguri er en millionby ved foten av Himalaya med mye kristent arbeid, men også et utall av templer og avgudsdyrkelse. Økonomisk sett går det framover, men det finnes også et hav av slum og fattigdom.

Mange ønsker å flytte fra fjellene og ned til byen etter jordskjelvene den siste tiden. Det gjør at tomte-og boligpriser stiger veldig raskt.

Siliguri ligger veldig strategisk til i et hjørne av India, med kort vei til Nepal, Bhutan, Tibet, Kina. I byen og regionen rundt har vi nå 6 menigheter, 3 skoler (+ 2 som vi støtter), misjonssenter med gamlehjem, helsestasjon, disippelskole og tomt til nytt barnehjem. Syprosjekt starter høsten 2012.

FAKTA OM SILIGURI

Byen Siliguri i West Bengal er kjent som porten til nordøstre India, Bhutan, Nepal og Bangladesh. Byen ligger ved foten av Himalayafjellene.

Befolkning

Befolkning: 700.000 innbyggere med forsteder.  Majoriteten er bengaler med minoriteter av bl.a. gorkher, marwarier og biharer. Hovedspråkene er bengali, hindi, engelsk og nepales.

Økonomi

Siliguri er den største byen i nordre Bengal, og et viktig regionalt knutepunkt. Byens økonomi er basert på te, turisme, transport og tømmer, men også IT. Den strategiske beliggenheten lokker stadig fler bedrifter og arbeidskraft.

Sunkosh

West Bengal
Sunkosh (Indo-Bhutan) er et langstrakt område helt inntil Bhutangrensen hvor vi har 7 menigheter og 1 skole.

I dette tehagedistriktet bor også adibassene som er en svært diskriminert folkegruppe. Også en god del nepalesere er med i menighetene våre her.

Skolen i Suntalabari er en mønsterskole langt inne i jungelen hvor det finnes tigre og ville elefanter. Over 200 elever går der, langt fra allfarvei.

Menighetene er i stadig vekst under ledelse av en flokk brennende pastorer og evangelister.

Sikkim

Sikkim er en delstat av India hvor det hardføre fjellfolket bor. Buddhismen er sterk i dette området.

Her har vi 7 menigheter, og 8 sterke, frimodige arbeidere, som ikke viker tilbake ved første steinkast. De har som mål å komme inn i Tibet med evangeliet, og står ofte på grensen og ber.

Doars

West Bengal
Doars er et meget fattig tehagedistrikt hvor folkeslaget adibasser bor, inkludert santaler som vi kjenner godt fra tidligere misjon.

Mange er kasteløse, og har ikke tilgang til skole, helsetjenester, – de diskrimineres i sosiale sammenhenger, og ekskluderes fra store deler av arbeidslivet. Svært mange blir utnyttet som meget billig arbeidskraft i tehagene, vår tids slaveri. Det har vært en del politisk uro og opprør i dette området.

Her har vi 11 menigheter, 4 egne skoler og 1 som vi støtter. Det er en fryd å kunne reise opp disse diskriminerte folkene gjennom å gi dem evangeliet og kunnskap!

FAKTA OM DOARS

Dooars er et fruktbart slettland i West Bengal. Siliguri er den største byen i regionen.

Nepal

En av de to første evangelistene vi hadde i Nepal kom fra Beldangi flyktningeleir, og der bygde vi den første kirken i 2003. Vi har nå – i 2012- 6 menigheter i Nepal.

Det meste av arbeidet er konsentrert blant flyktningene som ble kastet ut fra Bhutan for godt over 25 år siden. Mange ble frelst underveis, og har hele tiden drømt om å komme tilbake til landet sitt. Men nå har FN snart tømt leirene, ved å sende flyktningene til bl.a. USA, Canada, Australia, Danmark og Norge. De tar med seg ilden dit de kommer, og har nå startet menigheter både fjern og nær.

Så fort menighetene i Nepal blir tømt for folk, kommer nye til. En pastor skrev nylig: Vi har vår fulle hyre med å lære opp de nye troende, – det kommer mellom 5 og 10 nye hver eneste uke!

FAKTA OM NEPAL

Befolkning

Største etniske grupper: Chhettri 15.5% og Brahman-Hill 12.5%
Hovedspråk: Nepali, snakkes av ca 50%.
Religion: 80% hinduisme, 10% buddhisme, islam 5%, øvrige 5%
Folkemengde: 30 miljoner
Aldersforeling: 0-14 år 35%, 15-64 61%, 65+ 4%
Livslengde: 66 år

Politikk

Hovedstad: Kathmandu

Statsskikk: Federal demokratisk republikk

Stemmerett: Alle, 18 år.

Økonomi

Nepal er blant de fattigste land i verden, med nesten 1/4 av befolkningen under fattigdomsgrensa. 75% av befolkningen lever av jordbruk.

BNP pr. capita: $1.300

Lenker

Flyktningleir

Bhutan

I Bhutan er det ikke lov å ha åpne møter, men tross det har vi 8 menigheter.

Folket er så trøtte av åket de har levd under i en menneskealder, og tar imot friheten i Kristus med åpne armer, selv om de blir  straffet på mange måter både av samfunn og familie. Lederen for arbeidet sa nylig: Kanskje det er best med litt forfølgelse, så holder vi oss varme.

Be for de frimodige, sterke lederne vi har i dette lukka landet!

FAKTA OM BHUTA

Befolkning

Største etniske grupper: Bhutansere 50%, Nepaleser 35%, stammefolk 15%

Hovedspråk: Sharchhopka 28%, Dzongkha 24%

Religion: buddhisme 75%, hinduisme 25%

Folkemengde: 700.000

0-14 år 29%

15-64 65%

65+ 6%

Livslengde: 68 år

Politikk

Hovedstad: Thimphu

Statsskikk: Konstitusjonell monarki

Stemmerett: Alle, 18 år.

Økonomi

Bhutan har en av verdens minste og minst utviklede økonomier. Landet har sterke handelsforbindelser med India.

60% av befolkningen lever av jordbruk.

BNP pr. capita $6.000

 

ZOÉ KIRKEN

Grensen 35, N-1651 Sellebakk
Finn veien til oss

Jeanette Olsen - 41641307

Konto
Menighet: 3000.17.78044
Misjon: 3000.18.14954
NLO: 3000.18.15020

ZOÉ GJENBRUK

Les om Zoé Gjenbruk

Borgeveien 3, N-1651 Sellebakk
Finn veien til oss

+47 69 02 26 62

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

SAMARBEIDSPARTNERE

Degernes Konferansesenter

Powered by Cornerstone